Waarom chaos onmisbaar is
18 februari 2016
Op reis voor de liefde, daar teken ik voor
6 maart 2017
Waarom chaos onmisbaar is
18 februari 2016
Op reis voor de liefde, daar teken ik voor
6 maart 2017
Toon alles

Ongelooflijk verrast was ik.. en wel hierover

Ongelooflijk verrast was ik.. en wel hierover:

Van de week postte ik op mijn Hatsaflatsa pagina dat ik niet langer het nieuws wil volgen. Dat het me alleen maar een machteloos gevoel geeft. En ik me liever concentreer op mijn directe omgeving. Hier heb ik wel invloed op, hier kan ik mijn liefde verspreiden. Het liefst samen met jou. Dan wordt het een lopend vuurtje.. Die zelfs naar plekken gaat die we nu nog niet voor mogelijk houden.

Hier is massaal op gereageerd.. blijkbaar ben ik niet de enige! De behoefte om anders naar situaties in de wereld te kijken groeit. En daarmee de wil om er iets aan te willen doen. Geweldig! 😀

En nu?

Zelf voel ik de behoefte om een liefdevolle wereld te tekenen. Met zo af en toe een versterkende tekst. Beelden zijn een krachtig middel en ik vind het heel leuk om te doen! Ik teken graag een fantasie wereld waarin we anderen op een liefdevolle wijze kunnen bekijken. Zo, is mijn overtuiging, worden we ook zachter naar onszelf.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren. Jouw liefde verspreiden kan ook als je danst, een verhaal vertelt, zingt, sport, kookt, coacht, opvoedt… eigenlijk in alles wat je doet. Als je maar jouw prachtige zelf bent.

Dat is wat de wereld nu nodig heeft!

7 Comments

 1. Dorine schreef:

  De wereld om ons heen is al groot genoeg en ik hoef ook niet ieder detail te weten van alles wat er om me heen gebeurt. Ik was vroeger al gek op sprookjes, op films en boeken die goed afliepen. Het echte leven was al pijnlijk genoeg, dus droomde in weg in een wereld waarin het wel goed ging. Dat gaf rust. Ook veel gedichten geschreven en een poging tot een verhaal. Ooit weer van plan dat op te gaan pakken, maar moet even rust en ruimte om me heen scheppen om dat te kunnen doen.
  Als ik jouw tekeningen zien ga ik geloven dat het kan. Wegdromen in een mooie wereld zodat je het dagelijks leven ook beter aan kan.

 2. Ingrid Nouwt schreef:

  Ga ik in mee, Hanneke.
  Ik wil wel weten wat er in de wereld gebeurt, maar niet op elk moment van de dag. En liever niet zo heetgebakerd en ongenuanceerd als het nieuws zich tegenwoordig opdringt.
  Ik oefen vriendelijkheid op mijn pad. Oogcontact, een glimlach en een groet. Dat doet goed.
  En als quilter en quiltdocent kleur en verwarm ik mijn omgeving met warme veelkleurige dekens.

 3. Yvonne schreef:

  Als we allemaal liefde en zorg geven aan wie er dichtbij ons leven dan is er geen ellende meer op de wereld. Om mezelf te beschermen kijk ik al een paar jaar geen tv meer. Ik focus me op mooie positieve en liefdevolle dingen in mijn omgeving. En dat zijn er genoeg. Zo maak ik mezelf gelukkig en mijn naaste ook.

 4. Heel herkenbaar, ook voor mij. Mijn man is een nieuwsjunk, hoe meer nieuws hoe beter. Hij is veel op reis voor zijn werk. Als hij er niet is kijk ik GEEN nieuws, en voel me veel beter daarmee. Ik weet dat het struisvogelpolitiek is, maar so what?
  In mijn werk streef ik ernaar de wereld een beetje lichter te maken, niet donkerder. Dus jouw kaarten/illustraties met hun bijbehorende boodschappen vind ik prachtig.

 5. Bianca schreef:

  Wij kijken ook geen nieuws, was wel heel bijzonder tijdens het oudergesprek op de middelbare school waar mijn dochter toetsen krijgt over het actuele nieuws!!! Toen ze een onvoldoende kreeg en de dicent vroeg of ze wist waar het door kwam was haar antwoord: sorry meneer, bij ons thuis kijken wij geen nieuws, wij stellen overal vragen bij en willen geen negativiteit in het nieuws, wij kijken naar alternatieve media die onszelf laten voelen en nadenken, dus dan maar een onvoldoende☺️

  Aldus mijn dochter van bijna 14!

 6. Geranda schreef:

  Mooi! Helemaal mee eens! Ik kijk al heel lang geen nieuws meer. Objectief is het sowieso niet en het heeft zeker geen liefdevolle vibe… Dus inderdaad: zelf creeren! Met tekenen, zingen, dansen, lachen……liefde in alle vormen.

 7. Marian goossens schreef:

  Lieve Hanna , ik merk dat nu ik ouder word , mijn herinneringen aan mijn vroege jeugd en het verlangen om net als toen af en toe eens heerlijk ” weg te dromen ” in die lieve , sprookjesachtige wereld van elfen , kabouters , engelen en sprookjesboeken een soort ‘ behoefte ‘ aan het worden is . En TOEN kwam ik jou tegen op FB Ik werd zo BLIJ van wat ik zag !! En heb spontaan mooie kaarten besteld . En er zullen nog heel,wat bestellinkjes volgen . Maar het mooiste is dat ik ook weer enorme zin heb gekregen om net als vroeger heerlijk zelf te gaan tekenen . En dan weer de sprookjesachtige tekeningen . ( heb bijv. Alle boeken van Rien Poortvliet over de kabouters ) . Je hebt iets in me losgemaakt , mooi hoor en het stemt me ook dankbaar ❤️