Wat leuk dat jij hier bent!

Mijn naam is Hanna en ik teken en schilder al sinds ik een penseel kon vasthouden. Uit elke beroepskeuzetest kwam naar voren dat ik kunstenares moest worden. Toch is de aanloop naar mijn werk als illustrator geen rechte lijn geweest. Hoewel ik altijd met veel plezier aan het creëren was, was ik ervan overtuigd dat dit alleen een leuke hobby kon blijven. Lange tijd heb ik daarom allerlei andere bezigheden gehad. Zoals de opleiding Vrijetijdskunde in Leeuwarden. Ik heb daarna veel verschillende functies gehad, maar voelde me nergens helemaal thuis. Toen ik door een reorganisatie mijn baan verloor, werd het voor mij steeds duidelijker dat kunst maken is wat ik liefste doe.

Van de ontwerpen en reproducties van mijn illustraties maak ik onder andere kleurplaten, sieraden, schilderijen, Colour Art Journals en wenskaarten. Om te ontdekken wat andere mensen van mijn werk vonden ben ik begonnen met mijn producten op markten te verkopen. De interactie met mensen vond ik eerst wel heel spannend. Ik ben namelijk volledig autodidact. Maar ik ontdekte dat dit voor mij ook een voordeel was. Ik teken niet volgens de regeltjes, maar juist op gevoel. De verhoudingen in mijn tekeningen zijn niet realistisch, dat maakt mijn werk wat speelser en sprookjesachtig. Ik zie het als een mooie bijkomstigheid om via mijn werk, mensen dichter bij hun gevoel te brengen en zo de wereld een beetje mooier te maken. Ooit zei iemand een keer op een kunstmarkt tegen me: “Ik voel me weer kind als ik jouw tekeningen zie”. Dat vond ik een prachtig compliment.

Naast sprookjesachtige ontwerpen en schilderijen, bedenk ik ook leuke creatieve opdrachten voor mensen die hun eigen creativiteit willen stimuleren. Deze verwerk ik in een Colour Art Journal of een blog. Ook kom ik bij mensen (vaak met een uitdaging) thuis om een creatieve dagbesteding te verzorgen. Ik vind het super leuk dat ik op deze manier nog iets meer voor anderen kan betekenen.

Zelf mag ik in dit leven twee kinderen begeleiden die al beiden naar (middelbare) school gaan. Dit geeft me meer ruimte om op Hatsaflatsa Illustraties te richten. Want zolang ik hier ben, blijf ik creëren. Om jou de wereld door mijn ogen te laten zien. Om jou te laten weten dat je niet alleen bent ❤️.

Liefs van Hanna