Wat je elke dag kunt doen om in de creatieve flow te blijven.

Waarom mijn creativiteit vastliep en wat ik hieraan gedaan heb.
10 april 2017
Mijn kunstenaarsleven..
16 januari 2020
Waarom mijn creativiteit vastliep en wat ik hieraan gedaan heb.
10 april 2017
Mijn kunstenaarsleven..
16 januari 2020
Toon alles

Wat je elke dag kunt doen om in de creatieve flow te blijven.

Lieve jij,

Wil jij graag weten wat ik élke dag doe om geïnspireerd, gemotiveerd en in de creatieve flow te blijven?

Een vriendin vroeg mij laatst hoe ik dat toch voor elkaar krijg: een creatief bedrijf runnen. Elke dag geïnspireerde tekeningen maken. Super origineel en actief op social media zijn. En dat allemaal ook nog combineren met een gezin met twee kleine kinderen.

Dit is een ‘geheimpje’ die ik graag hier met jou wil delen.
Gewoon omdat ik het jou ook gun om meer plezier en liefde voor het leven te ervaren. Het begint natuurlijk allemaal bij jezelf en dan vooral bij lief zijn voor jezelf! Ik vertel je hieronder hoe ik dit doe.

Elke ochtend begin ik, bij voorkeur nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, met voor mezelf opschrijven wat ik deze dag wil creëren. Hoe wil ik mij voelen, wat wil ik neerzetten, hoe wil ik dat de dag verloopt. Dit is voor mij super belangrijk. Het is dan écht makkelijker om de dag ook daadwerkelijk zo te laten verlopen omdat ik het van tevoren heb bedacht. Alsof je die werkelijkheid als het ware naar je toe trekt. Natuurlijk gaat er soms iets niet zoals ik het graag zou zien. Maar dan pak je sneller weer je gewenste ritme op, door simpelweg terug te gaan naar wat je eerder hebt opgeschreven en je daar opnieuw op af te stemmen.

Ook vraag ik me gedurende de dag regelmatig af of wat ik doe past bij mijn missie. Hier schrijf ik ook vaak over in mijn Facebook posts. Als je duidelijk hebt waarom je dingen doet, welk hoger doel dit voor jou heeft, is het ineens stukken gemakkelijker om geïnspireerde actie te blijven ondernemen. Is het waarom voor jou nog niet helemaal helder? Merk dan op wat licht en vreugdevol voelt. Onbewust weet je namelijk allang wat bij je past en jouw lichaam reageert onmiddellijk wanneer dit niet zo is.

Iedereen zit wel eens vast op creatief vlak.
Ook ik.
Het stroomt niet, de creatieve batterij is even op. Dan is het voor mij belangrijk eerst na te gaan waar ik behoefte aan heb. Ben ik gewoon moe? Dan is er morgen weer een dag en neem ik rust. Wil ik blijven creëren (vaak wel) dan dompel mezelf helemaal onder in het werk van andere creatievelingen. Bijvoorbeeld een uurtje op Pinterest of Instagram. Dit werkt enorm inspirerend en is een groot voordeel van ons digitale tijdperk. Ook is het super belangrijk om af en toe je creatieve batterij op te laden door een (kunst)museum op te zoeken. Het liefst alleen. In de natuur vertoeven is ook heel verfrissend. Of op avontuur gaan en iets doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan geeft vaak nieuwe inzichten.

Er is nog iets wat ik heb geleerd in de jaren dat ik met Hatsaflatsa Illustraties bezig ben. En dat is dat de kwaliteit van mijn werk en de groei van mijn bedrijf onlosmakelijk verbonden is met mijn persoonlijke ontwikkeling. Het één kan niet zonder de ander en dat is voor mij een mooie gedachte. Want ik weet dat ik nog steeds kan groeien. Iedereen kan nog steeds groeien. Jij vast ook. Wat is er dan allemaal nog meer mogelijk..?

Een fijne creatieve flow toegewenst!

Liefs Hanna

 

 

Comments are closed.